Reg.nr Namn
e. Se19797/2019 Norrskenets Enter
u. Se33005/2016 Norrskenets Bris
e. Se1986/2013 Sörombäckens Jussi

J SE J(LÖ)CH SE UCH NORRSKENETS ENTER

NORRSKENETS ENTER

Vill ni ha en effektiv och följsam ståndhund till er tik så kolla här!!

Norrskenets Enter har stor jaktlust och blev löshundschampion vid 2 år och 9 månader. Han har ett bra temperament både i och utanför skogen. Enter har ett fint och stort sök och ofta ståndskall i upptaget. Han har också en stor vilja att förfölja och ställer flitigt om stött älg. Enter arbetar självständigt men samtidigt agerar han lyhört i samarbete med sin förare. Han söker i ett cirkelformat mönster som fungerar både på små och stora marker. Enter har fina egenskaper vid inkallning som både visat sig nära ståndet och även i sökarbetet.

Enter har ett fint ståndarbete och ett frekvent skall. Fått 9 & 10 poäng på samtliga jaktprov i skallets hörbarhet och skalltäthet. Han har visat att han kan skälla olika konstellationer av djur, både ensamma och älg i grupp.

Han kvalade in till älghunds-SM för Västernorrlands älghundsklubb hösten 2022 och deltog i ungdomsmästerskapen 2023.

Han är friröntgad : HD; A , ED; UA

Han är ögonlyst 2023 : UA

Enter är även utställningschampion. Han beröms positivt för sitt lugna temperament och lyhörda personlighet inne i ringen.

Enter har en kull född februari 2023 som visar en positiv och stark jaktlust med lyhörda samarbeten tillsammans med sin förare.

Norrskenets Enter finns nu för avelstjänst till meriterade tikar med passande härstamning.

Vid kontakt ring Anton Eriksson 070-2054890