För andra året i rad kommer nu Svenska Jämthundklubben tillsammans med Sveaskog genomföra projektet älgjakt för ungdomar. Jakten kommer att ske i oktober efter brunstuppehållet i Västerbotten, i trakterna runt Storuman.

Datum är ankomst 9/10, jakt 10/10 till 14/10 och hemgång 15/10!

Syftet är att ungdomar mellan 18-25 år skall få möjlighet att jaga älg med en jämthund, har man ingen egen hund eller ej har möjlighet att låna finns det möjlighet att få följa med erfarna hundförare.

Jakten kommer att ske måndag till fredag, med ankomst på söndag dagen innan och hemgång lördag. Boendet blir i tre stugor i Buberget.

Sveaskog kommer att informera vilka möjligheter det finns för att kunna få jaga på olika områden i Sverige, samt hur Sveaskogs jaktorganisation ser ut. Sveaskog kommer att hålla en kväll på hotellet i Storuman med middag, relax och föreläsning om jaktens roll i skogsbruket och betesskador.

Svenska jämthundklubben kommer att informera om klubbens organisation, jaktprov och de olika aktiviteter som bedrivs.

Kravet är att man har jägarexamen, statligt jaktkort, vapenlicens, skjutit minst brons på älgbanan, vara mellan 18-25 år och att man är medlem i Svenska Jämthundklubben.

Den enda kostnaden för deltagarna är resan dit och hem, Sveaskog står för mark och boende. Svenska jämthundklubben står för matkostnaden under veckan.

Anmälan skickas till robin.naas@jamthundklubben.nu

Sista anmälningsdag är 1/7 2022. Lottning kommer att ske den 2/7.

Vi vill tacka för alla ansökningar till ungdomsjakten 2022, ett samarbete mellan Svenska Jämthundklubben och Sveaskog. 
Antagna personer är nu meddelade och det blev följande 
Casper L, Emil F, Erik D, Filip A, Daniel J, Kevin L, Rasmus G, Albin J, Emilia E och Amanda E. 
Ett Stort Grattis till Er!